Een speciaal ankerpunt voor daken met zonnepanelen

Een dak van een gebouw vol zonnepanelen en geen mogelijkheden om op de juiste wijze een kabelsysteem te installeren. Waarschijnlijk herkent u dit wel. Veelal zijn de zonnepanelen al aangebracht zonder dat er ook maar iemand heeft nagedacht over de mogelijkheid om op deze daken veilig te kunnen werken in de beheerfase.

En als er dan onverhoopt toch een kabeltrajectsysteem is aangebracht, dan is dat vaak niet veilig te gebruiken. De hoogte van de ankerpunten en het kabelsysteem zijn dan nagenoeg altijd te laag ten opzichte van de hoogte van de zonnepanelen. Met alle veiligheidsrisico’s van dien.

Het MARQ DS-Anchor is zo’n 60 cm hoog

Met dit gegeven zijn wij vanuit MARQ Safety Solutions aan de slag gegaan en hebben gezocht naar een uitbreiding van het assortiment van MARQ Safety Products. Vanuit de doorontwikkeling van het MARQ D-Anchor (160 mm hoog) kenden we al het MARQ DG-Anchor (voorheen DH-Anchor), een hoger ankerpunt dat wij ontwikkelden voor de toepassing op groendaken. Het MARQ DG-Anchor is 310 mm hoog.

Speciaal voor daken met zonnepanelen hebben we nu ook een oplossing: het nieuwe MARQ DS-Anchor* met een hoogte van 605 mm. Door toepassing van dit ankerpunt in combinatie met het MARQ S-Line (of SE-Line) kabeltrajectsysteem dé oplossing waar andere ankerpunten het laten afweten.

* DS staat voor Dynamic Solar. Het MARQ DS-Anchor behaalt zijn prestaties i.c.m. MARQ S- en SE-Line en is dus niet toepasbaar i.c.m. met de standaard MARQ R-Line (RVS).

Onze erkende installateurs

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.