EnSafe wordt MARQ Safety Concepts

Met een dosis gezonde ambitie en vanuit de vele mogelijkheden die wij nog zien, bouwen wij verder aan het veilig werken op hoogte. In de tijd die we tot nu toe actief zijn in de markt kunnen we hardop zeggen dat we tot ‘de absolute top in veiligheid’ behoren. Zonder onszelf teveel op de schouders te willen kloppen en zonder arrogantie. Want er staat ons nog veel te doen.

In de loop van de jaren is de aandacht voor veilig werken flink toegenomen. Sinds de Arbowet vereist dat er overal veilig wordt gewerkt zijn gebouweigenaren dit steeds meer gaan faciliteren. Voor het veilig werken op hoogte, en dan met name op platte daken, worden nu structureel permanente veiligheidsvoorzieningen aangebracht.

Veilige multifunctionele daken

Logisch ook, want platte daken worden multifunctioneler. Het traditionele ‘dak boven ons hoofd’ is  steeds meer een stuk natuur geworden, een plek waar mensen elkaar ontmoeten, een lokale ‘energiefabriek’ of een combinatie daarvan.

Naast het periodieke onderhoud dat normaliter al op daken plaatsvindt, moeten nu ook groendaken worden onderhouden en vereisen ook zonnepanelen controle en onderhoud. Deze transitie brengt met zich mee dat we ook anders zijn gaan kijken naar het permanent veilig kunnen werken op daken. Waar dit voorheen werd gezien als de verantwoordelijkheid van degene die de werkzaamheden uitvoert, pakken nu gebouweigenaren hun zorgplicht serieus op.

Professionele aanpak

De wettelijke zorgplicht maakt dat gebouweigenaren in kaart laten brengen wie er met regelmaat op de daken moeten werken. Op basis daarvan wordt er een dakveiligheidsplan opgesteld en wordt een keuze gemaakt welke permanente veiligheidsvoorzieningen er moeten worden aangebracht. Om dat proces in goede banen te leiden, wordt gebruikt gemaakt van betrouwbare, professionele partners.

De erkende installateurs van MARQ producten zijn zulke partners. Bedrijven die passen in onze visie op veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. En die wij daarom graag vanuit verschillende invalshoeken ondersteunen bij het professioneel kunnen uitvoeren van hun werkzaamheden, met verschillende concepten. En daarom heten wij tegenwoordig MARQ Safety Concepts.

Zo ondersteunen wij onze erkende installateurs en hun opdrachtgevers vanuit diverse disciplines: MARQ Safety Solutions (ontwikkeling producten en diensten), MARQ Safety Products (permanente veiligheidsvoorzieningen), MARQ Safety Academy (opleiding en training) en MARQ Safety Consult (projectadvies en -ondersteuning).

De absolute top in veiligheid.

Onze erkende installateurs

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.