Met MARQ Safety Consult staan wij voor kwaliteitsborging op hoog niveau: een goed advies, een hoogwaardig dakveiligheidsplan volgens de geldende eisen en richtlijnen, projectondersteuning en kwaliteitscontrole.

De absolute top
in hoogstaand advies

Ons werkgebied

Over dakveiligheid is er nogal eens discussie over wat moet en wat mag. De wet- en regelgeving is voor de meeste mensen niet altijd even duidelijk. Bij het veilig werken op hoogte, en bij het veilig inrichten van het dak als werkplek, hebben we te maken met de verschillende soorten wet- en regelgeving. Daarnaast kennen we in onze branche nogal wat productspecifieke eisen en normeringen. En dat alles is het werkgebied van MARQ Safety Consult.

Wetten, regels en normeringen

De Arbowet geeft aan waar de rechten en plichten liggen voor werkgevers en werknemers. Het Burgerlijk Wetboek beschrijft de zorgplicht die aangeeft waar de verantwoordelijkheden van de gebouweigenaar liggen. En het Bouwbesluit stimuleert ontwerpers en aannemers om vooraf goed na te denken over het veilig werken bij het uitvoeren van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden in de beheerfase. Vragen? Wij staan graag voor u klaar.

Van dakveiligheidsplan tot projectondersteuning

Op basis van de specifieke projectsituatie, en de werkzaamheden die er op hoogte plaatsvinden, kan er een concreet dakveiligheidsplan worden opgesteld. MARQ Safety Consult ondersteunt haar afnemers met tekeningen in AutoCAD waarop exact staat aangegeven welke permanente veiligheidsvoorzieningen, waar dienen te worden aangebracht. In de uitvoeringsfase ondersteunen wij hen waar nodig door middel van projectbezoeken.

Niet geheel onbelangrijk is het aantoonbaar en navolgbaar voldoen aan de eisen die de wet- en regelgeving ons stelt. Tekeningen, berekeningen, certificeringen en protocollen zijn nodig om dit te bewerkstelligen. Vanuit MARQ Safety Consult zorgen wij er met raad en daad voor dat zowel de installateur als de gebouweigenaar precies weten waar ze aan toe zijn.

Nieuws

Safety Concepts
Eindejaarssluiting: 27 december 2022 tot 3 januari 2023
Donderdag 22 December 2022

Eindejaarssluiting: 27 december 2022 tot 3 januari 2023

Rondom de feestdagen zijn ons kantoor en magazijn in de week tussen kerst en oud en nieuw én op maandag 2 januari 2023 gesloten.

Lees verder
Safety Concepts
Onze duurzame verbouwing vordert gestaag
Donderdag 28 Juli 2022

Onze duurzame verbouwing vordert gestaag

De verbouwing van het kantoorpand op onze bedrijfslocatie in Helmond vordert gestaag. Ondanks de bekende tegenslagen waar je bij zo'n verbouwing mee te maken krijgt, krijgen de verbouwing en verduurzaming vorm.

Lees verder
Safety Concepts
EnSafe wordt MARQ Safety Concepts
Dinsdag 12 Juli 2022

EnSafe wordt MARQ Safety Concepts

Met een dosis gezonde ambitie en vanuit de vele mogelijkheden die wij nog zien, bouwen wij verder aan het veilig werken op hoogte. In de tijd die we tot nu toe actief zijn in de markt kunnen we hardop zeggen dat we tot ‘de absolute top in veiligheid’ behoren.

Lees verder

Blogs

Safety Consult
Over het veilig werken op daken met zonnepanelen
Dinsdag 21 Maart 2023

Over het veilig werken op daken met zonnepanelen

Voor niets gaat de zon op en veel professionele gebouweigenaren besluiten hun platte daken te benutten voor het opwekken van energie. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de dakveiligheid?

Lees verder
Safety Consult

De absolute top in hoogstaand advies.

Onze erkende installateurs

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.