Met MARQ Safety Consult staan wij voor kwaliteitsborging op hoog niveau: een goed advies, een hoogwaardig dakveiligheidsplan volgens de geldende eisen en richtlijnen, projectondersteuning en kwaliteitscontrole.

De absolute top
in hoogstaand advies

Ons werkgebied

Over dakveiligheid is er nogal eens discussie over wat moet en wat mag. De wet- en regelgeving is voor de meeste mensen niet altijd even duidelijk. Bij het veilig werken op hoogte, en bij het veilig inrichten van het dak als werkplek, hebben we te maken met de verschillende soorten wet- en regelgeving. Daarnaast kennen we in onze branche nogal wat productspecifieke eisen en normeringen. En dat alles is het werkgebied van MARQ Safety Consult.

Wetten, regels en normeringen

De Arbowet geeft aan waar de rechten en plichten liggen voor werkgevers en werknemers. Het Burgerlijk Wetboek beschrijft de zorgplicht die aangeeft waar de verantwoordelijkheden van de gebouweigenaar liggen. En het Bouwbesluit stimuleert ontwerpers en aannemers om vooraf goed na te denken over het veilig werken bij het uitvoeren van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden in de beheerfase. Vragen? Wij staan graag voor u klaar.

Van dakveiligheidsplan tot projectondersteuning

Op basis van de specifieke projectsituatie, en de werkzaamheden die er op hoogte plaatsvinden, kan er een concreet dakveiligheidsplan worden opgesteld. MARQ Safety Consult ondersteunt haar afnemers met tekeningen in AutoCAD waarop exact staat aangegeven welke permanente veiligheidsvoorzieningen, waar dienen te worden aangebracht. In de uitvoeringsfase ondersteunen wij hen waar nodig door middel van projectbezoeken.

Niet geheel onbelangrijk is het aantoonbaar en navolgbaar voldoen aan de eisen die de wet- en regelgeving ons stelt. Tekeningen, berekeningen, certificeringen en protocollen zijn nodig om dit te bewerkstelligen. Vanuit MARQ Safety Consult zorgen wij er met raad en daad voor dat zowel de installateur als de gebouweigenaar precies weten waar ze aan toe zijn.

Nieuws

Safety Consult
Wat zijn de twee belangrijkste ontwerprichtlijnen voor het veilig inrichten van platte daken met zonnepanelen?
Woensdag 20 September 2023

Wat zijn de twee belangrijkste ontwerprichtlijnen voor het veilig inrichten van platte daken met zonnepanelen?

Zodra platte daken worden voorzien van zonnepanelen, begint een dynamisch proces van regelmatig onderhoud.

Lees verder

Blogs

Safety Consult
Over het veilig werken op platte daken en de zorgplicht voor de gebouweigenaar
Vrijdag 27 Oktober 2023

Over het veilig werken op platte daken en de zorgplicht voor de gebouweigenaar

Wanneer er werkzaamheden op platte daken worden uitgevoerd, dan geldt de Arbowet. Tijd voor een toelichting op de verschillende wetten en 'de zorgplicht' die deze omschrijven.

Lees verder
Safety Consult
Veilig werken op daken met zonnepanelen
Dinsdag 21 Maart 2023

Veilig werken op daken met zonnepanelen

Voor niets gaat de zon op en veel professionele gebouweigenaren besluiten hun platte daken te benutten voor het opwekken van energie. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de dakveiligheid?

Lees verder
Safety Consult

De absolute top in hoogstaand advies.

Onze erkende installateurs

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.