Duurzaamheid

Grondstoffen en energie

Grondstoffen raken op, productie en transport kosten vaak veel energie en zorgen voor een forse milieubelasting. Inmiddels is voor iedereen duidelijk dat we zo niet oneindig kunnen doorgaan. Wij vinden het daarom zaak om onze producten zo te ontwerpen en produceren dat ze én zo lang mogelijk meegaan én als het even kan volledig te recyclen zijn. Daarmee voorkomen we schaarste en verkleinen we de impact op klimaat en biodiversiteit.

Duurzaam ontwerpen

In de praktijk betekent dat voor ons dat wij bij het ontwerpen van onze producten goed kijken naar slim grondstoffengebruik. We ontwerpen dan ook zo minimalistisch als mogelijk. Wij zijn continu op zoek naar mogelijkheden om met minder grondstoffengebruik optimaal functionerende producten op de markt te brengen. En we gebruiken waar mogelijk gerecyclede materialen en kijken goed naar recyclebaarheid van onze producten aan het einde van hun levensduur.

Staal en aluminium

De producten die wij ontwikkelen en produceren hebben als basismateriaal voornamelijk staal en aluminium. Deze materialen worden op dit moment voor 95% gerecycled. Bij de productie van gerecycled staal of aluminium wordt slechts 5% van de energie gebruikt die nodig is bij geheel nieuw materiaal.

Productie, transport en energie

Met betrekking tot transport en energie kijken wij goed naar waar wij onze materialen en halffabricaten vandaan halen. Wij werken zoveel als mogelijk met lokale en regionale bedrijven. Onze producten worden geassembleerd op onze duurzame locatie in Helmond. En per saldo is het door ons gehanteerde milieumanagementsysteem niet voor niets ISO 14001 gecertificeerd

Met MARQ Premium Anchors en MARQ S-Line naar een circulaire economie

Met MARQ Premium Anchors en de duurzame MARQ S-Line streven wij naar een volledig circulaire economie. MARQ Premium Anchors en MARQ S-Line bieden dé ideale combinatie van het gebruik van minder milieubelastende materialen, kwalitatief hoogwaardige producten, professionele installatie door erkende installateurs en jaarlijkse inspectie en onderhoud.

Hierdoor gaan onze producten een ‘dakleven’ lang mee en dragen wij samen met u bij aan een duurzame samenleving.

Onze erkende installateurs

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.