De MARQ-producten zijn verkrijgbaar in twee kwaliteiten: MARQ Standard en MARQ Premium. De producten in beide productlijnen voldoen volledig aan de geldende Nederlandse en Europese eisen en normeringen.

Ankerpunten en kabelsystemen in verschillende soorten en maten.

De MARQ D-, DG- en DS-Anchor dakverankeringspunten

De MARQ Anchor-series (in MARQ Standard- en MARQ Premium-kwaliteit) bieden - met drie verschillende typen ankerpunten - absolute zekerheid. De ankerpunten kunnen stand-alone worden geïnstalleerd of in combinatie met MARQ R-Line, MARQ S-Line of MARQ SE-Line in een kabeltrajectsysteem, in een uitvoering voor op bitumen-, PVC- of TPO-dakbedekking: 

  • MARQ D-Anchor - 160 mm hoog*, het basistype ankerpunt.
  • MARQ DG-Anchor - 310 mm hoog*, dé oplossing voor groendaken (voorheen DH-anker).
  • MARQ DS-Anchor - 605 mm hoog*, speciaal voor daken met zonnepanelen (niet toepasbaar met MARQ R-Line).

* de vermelde hoogte is de hoogte tot de bovenzijde van de afdekkap.

MARQ D-, DG- en DS-Anchors zijn in overeenstemming met de normeringen NEN-EN 795:2012 type A en NPR-CEN/TS 16415:2017 voor gebruik door maximaal drie personen (MARQ Premium Anchors) resp. twee personen (MARQ Standard Anchors).

Het MARQ R-Line kabeltrajectsysteem

Met MARQ R-Line kabeltrajectsysteem is een gecombineerde toepassing van de ankerpunten uit de MARQ Standard Anchor-serie of de MARQ Premium Anchor-serie en de MARQ R-Line.

  • MARQ R-Line is een standaard RVS-kabel met een gegarandeerde levensduur van 10 jaar.

Het MARQ R-Line kabeltrajectsysteem is in overeenstemming met de normeringen NEN-EN 795:2012 type C en NPR-CEN/TS 16415:2017 voor gebruik door maximaal drie personen (i.c.m. MARQ Premium Anchors) resp. twee personen (i.c.m. MARQ Standard Anchors).

De MARQ S-Line en MARQ SE-Line kabeltrajectsystemen

Het MARQ S-Line kabeltrajectsysteem is een gecombineerde toepassing van de ankerpunten uit de MARQ Standard of de MARQ Premium Anchor-serie en de MARQ S-Line.

  • MARQ S-Line is een duurzame synthetische kabel met een levensduurverwachting van 30 jaar en is - in combinatie met de MARQ Premium Anchors - toepasbaar binnen de onbeperkt doorlopende MARQ Premium Plan garantie.
  • MARQ S-Line is corrosiebestendig en daardoor ook geschikt voor toepassing in de kustgebieden.
  • Door de gele signaalkleur is de MARQ S-Line bijzonder goed zichtbaar op het dak.

MARQ SE-Line is in principe dezelfde kabel als MARQ S-Line, maar dan 100kV geleidingsvrij en heeft een oranje signaalkeur. Deze kabel wordt veelal toegepast in de nabijheid van spoorlijnen en trein-, tram- en metrostations. 

De MARQ S- en SE-Line kabeltrajectsystemen zijn in overeenstemming met de normeringen NEN-EN 795:2012 type C en NPR-CEN/TS 16415:2017 voor gebruik door maximaal drie personen (i.c.m. MARQ Premium Anchors) resp. twee personen (i.c.m. MARQ Standard Anchors).

Het MARQ Standard Alu Fence veiligheidshekwerk

Het MARQ Standard Alu Fence veiligheidshekwerk biedt collectieve bescherming tegen vallen bij het werken op platte daken. MARQ Standard Alu Fence staat voor een robuust, modulair en eenvoudig te installeren aluminium veiligheidshekwerk.

MARQ Fence is leverbaar in een rechtopstaande uitvoering, in 90° en 70°, en in een opklapbare variant. MARQ Fence is in overeenstemming met NEN-EN 13374:2019, klasse A.  

Safety Products

De absolute top op het gebied van veiligheidsproducten.

Onze erkende installateurs

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.