Onze duurzame verbouwing vordert gestaag

De verbouwing van het kantoorpand op onze bedrijfslocatie in Helmond vordert gestaag. Ondanks de bekende tegenslagen waar je bij zo'n verbouwing mee te maken krijgt, krijgen de verbouwing en verduurzaming vorm. We zijn er nog niet, maar tot nu toe mag het resultaat er al zijn.

Elektra, led-verlichting en klimaatbeheersing

Op de eerste verdieping is de afgelopen weken hard gewerkt. Enerzijds aan het vervangen van alle elektra en installeren van de supermoderne led-verlichting. Anderzijds aan het aanleggen van een hoogwaardig, duurzaam HVAC-systeem volgens de laatste standaard. HVAC staat voor Heating, Ventilation en Air Conditioning. Om dit systeem optimaal te kunnen laten functioneren zijn ook de gevels extra geïsoleerd en de kozijnen en het glas vervangen.  

 

Duurzaam houten plafondsysteem

Daarnaast is er gekozen voor een PFEC-gecertificeerd houten plafondsysteem van Shiluvit. Als houtsoort is door de architect gekozen voor American Southern Yellow Pine met een finishing in noten look. 

PEFC staat voor “Programme for the Endorsement of Forest Certification” en is wereldwijd het grootste onafhankelijke non-profit keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Bij duurzaam bosbeheer draait het om de optimale balans tussen economische, ecologische en sociale aspecten. PEFC hanteert de strenge richtlijnen van de ILO, de “International Labour Organisation” die wereldwijd wordt erkend als dé sociale standaard voor arbeidsomstandigheden. Duurzaam bosbeheer is geen statisch proces, daarom worden de landelijke standaarden iedere 5 jaar herzien en vernieuwd

Het Shiluvit plafondsysteem is tevens Cradle to Cradle Certified™. 

Onze erkende installateurs

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.